Please enable JS
img

Ξένες γλώσσες - Αγγλικά

Τα παιδιά διδάσκονται καθημερινά την Αγγλική γλώσσα και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους μέσα από παραμύθια, τραγούδια και παιχνίδια.
Περισσότερα
0
img

Μουσική, τραγούδι, ρυθμός

Στόχος της μουσικοκινητικής αγωγής στο νηπιαγωγείο, είναι η ανάπτυξη του μουσικού αισθητηρίου και της δημιουργικότητας των νηπίων στα πλαίσια της γενικότερης ανάπτυξης της προσωπικότητας καθώς και η απόλαυση και η χαρά που προκύπτει από τη μουσική έκφραση. Στο πλαίσιο του μαθήματος τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους σωστά και να τραγουδάνε, παίζουν μουσική με απλά μουσικά όργανα, εξερευνούν τον ήχο και τις ιδιότητες του, μαθαίνουν νότες και ακούνε πολλά είδη μουσικής.
Περισσότερα
0
img

Χορός

Τα παιδιά μαθαίνουν να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και λατινοαμερικάνικους.
Περισσότερα
0
img

Θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο

Δίνοντας στα νήπια τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της παρακολούθησης μίας θεατρικής παράστασης ανοίγουμε μια πόρτα που τα μεταφέρουμε σε ένα κόσμο μαγικό, φανταστικό και αυτός ο κόσμος γεμάτος θαύματα τα ενθουσιάζει. Ο χώρος του νηπιαγωγείου μετατρέπεται απο έμπειρους ηθοποιούς σε ένα φανταστικό κόσμο γεμάτο πολύχρωμα σκηνικά, πλούσια κοστούμια, φώτα, μουσική, μακιγιάζ και προσφέρουν στα πιαδιά εμπειρίες που θα τους μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους. Με την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων καταφέρνουμε τα παιδιά να ξεφύγουν απο την καθημερινότητα επίσης επιτυγχάνονται στόχοι κοινωνικοί, συναισθηματικοί και μαθησιακοί καθώς και την ανάπτυξη της αισθητικής τους. Τα έργα που παρακολουθούν τα παιδιά είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο παιδείας.
Περισσότερα
0
img

Κολύμβηση

Με την καθοδήγηση έμπειρου και ειδικευμένου προσωπικού τα παιδιά εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο που είναι τόσο αγαπητό σε αυτά. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν το σώμα τους, να καλλιεργήσουν την αδρή κινητικότητα τους να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουν στη θάλασσα.
Περισσότερα
0

Mini tennis

Το μίνι τένις δεν είναι μόνο ένας ιδανικός τρόπος άσκησης. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους. Μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να κερδίζουν, να χάνουν και να αγωνίζονται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας. Ασκούν το σώμα τους και καλλιεργούν ένα πιθανό ταλέντο σε ένα τόσο ξεχωριστό άθλημα.
Περισσότερα
0
img

Ρυθμική γυμναστική

Στόχος είναι η ανάπτυξη του μουσικού αισθητηρίου και της δημιουργικότητας των παιδιών καθώς και η απόλαυση και η χαρά που προκύπτουν από τη μουσική κινητική έκφραση. Τα μαθήματα γίνονται από ειδικευμένη δασκάλα.
Περισσότερα
0
img

Mini basket

Μέσα από αυτή την ευχάριστη δραστηριότητα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το άθλημα. Μαθαίνουν να συντονίζουνν τις κινήσεις τους και να ενδυναμώνονται. Επιπλέον το mini basket προσφέρει στα παιδιά μυική συναρμογή, ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργατικότητας μεταξύ τους.
Περισσότερα
0
img

Ελεύθερο παιχνίδι

Μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι μπορούμε να παρατηρήσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τα νήπια. Παρέχεται χώρος  για ατομική και ομαδική δουλειά για να μπορούν τα παιδιά να εργαστούν σε μικρές ή με μεγάλες ομάδες καθώς και πλούσιο υλικό και μεγάλος κήπος με παιχνίδια. Οι επιλογές αυτές δίνουν στα νήπια ευκαιρίες να εκφραστούν και να πάρουν αποφάσεις να αλληλεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν. Επίσης μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους οι οποίες απορρεουν μέσα από τη δράση τους στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.
Περισσότερα
0
img

Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές

Οι εκδρομές προγραμματίζονται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Περιλαμβάνουν επισκέψεις σε μουσεία, πάρκα, θέατρα και εκθεσιακούς χώρους.
Περισσότερα
0
img

Γιορτές - Εκδηλώσεις

Οι γιορτές κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή του παιδικού σταθμού και αποβλέπουν στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών καθως και στη ψυχαγωγία τους. Η γιορτινή περίοδος είναι μια κατάσταση προβληματισμού, η οποία βιώνεται και οργανώνεται από τα παιδιά με τη βοήθεια ποικίλων κινητικών και νοητικών χειρισμών. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και ισότημα. Οι ποικίλες εκδηλώσεις και γιορτές μαθαίνουν τα παιδία να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στο θέατρο, στο χορό και γενικά σε κάθε μορφή τέχνης. Πρωταρχικής σημασίας είναι η ψυχαγωγία των παιδιών καθώς επίσης και οι εμπειρίες που αντλούν από την πλούσια ιιστορικη, θρησκευτική και κοινωνική ζωή μας.
Περισσότερα
0

Μουσειακή Αγωγή

Η εφαρμογή προγραμμάτων μουσειακής αγωγής στο νηπιαγωγείο, είναι απόλυτα σύμφωνο με τις βασικές αρχές του νέου διαθεματικού τρόπου προσέγγισης της γνώσης. Καθώς το σύγχρονο μουσείο μέσω του νέου τύπου εποπτικών υλικών, εκθέσεων, κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη της φαντασίας, συμμετοχή μέσω δραστηριοτήτων και παιχνιδιών ρόλων, τα νήπια έρχονται σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό με ενεργητικό τρόπο. Κατά συνέπεια το μουσείο συμβάλει στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και μετατρέπουν τα νήπια από απλούς επισκέπτες σε αυριανούς ενεργούς πολίτες.
Περισσότερα
0